Overlast bomen Helvoirt

Heeft u overlast van bomen in omgeving Helvoirt? Als specialist op het gebied van bomen, adviseren wij u graag. Zijn de bomen waar u last van heeft van de gemeente of zijn dit de bomen van uw buren? Als de bomen in eigendom van de gemeente zijn, kunt u het beste contact opnemen met de gemeente om uw klacht door te geven. Zijn de bomen waar u overlast van heeft van de buren? Dan adviseren wij allereerst om dit met uw buren te bespreken in omgeving Helvoirt. Maar wat als de buren niet meewerken? Wij informeren u hier graag over.

Twee meter-regel overlast bomen in omgeving Helvoirt

Overlast door een boom van de buren komt vaak doordat de boom te dicht op de erfgrens staat. Alle bladeren van de boom vallen in uw tuin en u kunt het weer iedere week gaan vegen. Ook komt het vaak voor dat boom zorgt voor schaduw in uw tuin. Dit is natuurlijk geen pretje wanneer u samen met uw familie en vrienden wilt genieten van een heerlijke barbecue in de tuin. Wij begrijpen uw ergernissen als geen ander. Echter zijn er ook regels opgesteld voor bomen. Een boom mag niet binnen twee meter van de erfgrens staan. Als dit wel het geval is bij uw buren, kunt u eisen dat zij de bomen verwijderen. Doen zij dit niet? Dan kunt u naar de rechter stappen om het laten verwijderen van de boom op te eisen. Let wel op: er zijn uitzonderingen op deze wet. Het kan dus voorkomen dat de gemeente u moet teleurstellen. Willen de buren wel de boom verwijderen of snoeien voor u? Schakel ons dan gerust in voor het rooien en snoeien van bomen!

Verjaring: overlast bomen in omgeving Helvoirt

Wilt u graag dat de bomen van de buren verwijderd worden, omdat u er last van heeft? Vergeet dan niet dat een boom kan verjaren na 20 jaar. Dit betekent dat wanneer een boom al 20 jaar of langer in de twee meter-zone staat, dat de boom mag blijven staan. Dit kan vervelend zijn voor u, maar dit zijn wel de regels. Als uw buurman het geen probleem vindt en ook de boom wil verwijderen, kunt u ons inschakelen als specialist op het gebied van bomen rooien. Wij rooien zelfs de meest lastige bomen.

Overlast bomen: snoeien

Zijn de takken van de bomen van uw buurman zichtbaar in uw tuin en heeft u hier last van? Dan heeft u het zogenaamde snoeirecht. Overleg wel van tevoren dat u van plan bent om de kleine vertakkingen te snoeien, zodat zij op de hoogte zijn van uw snoeiwerk. Daarnaast is het belangrijk dat u niet te veel gaat snoeien. De boom kan namelijk beschadigd raken. Ook is het belangrijk dat u snoeit tot aan de erfgrens. Het is dus niet de bedoeling dat u over de schutting nog de vertakkingen snoeit.

Vragen over overlast bomen in Helvoirt?

Heeft u meer vragen over de overlast die u ondervindt? Neem dan gerust contact met ons op. Onze professionals helpen u graag verder.