Schaduw bomen Den Bosch

Heeft u last van schaduw die wordt veroorzaakt door de bomen van de buren in omgeving Den Bosch? Dan bent u bij Boomrooierij van Wijk aan het juiste adres! Als specialist op het gebied van bomen, zijn wij van alle markten thuis. Het is erg vervelend als u op een zomerse dag wilt genieten in uw tuin, maar dat de bomen van uw buren uw zonlicht beperken. Soms komt het zelfs voor dat de bomen een complete schaduw veroorzaken in de hele tuin van de buren. Dat is natuurlijk geen pretje in de zomer. Daarom adviseren wij u graag over de mogelijkheden die u kunt treffen om deze overlast te voorkomen.

Schaduw bomen van buren in omgeving Den Bosch

Heeft u last van schaduw die de bomen veroorzaken van de buren? Probeer dit dan bespreekbaar te maken. Licht kort toe dat u het onprettig vindt en ga samen op zoek naar een oplossing. Misschien kan uw buurman de boom wel snoeien en heeft u wel weer genoeg zonlicht. Ook is het mogelijk dat de buurman direct erop ingaat en de boom laat rooien. Dit zijn de mooiste scenario’s. Soms komt het ook voor dat de buurman niets wil doen en het vertikt om de boom te snoeien of te laten rooien. In dat geval kunt u juridische stappen ondernemen en mag u eisen de boom te laten verwijderen.

Zelf bomen snoeien in omgeving Den Bosch

Heeft u last van de schaduw die de bomen van uw buren veroorzaken? Dan is het mogelijk om zelf de vertakkingen die boven uw woning of tuin hangen, te snoeien. Dit wordt ook wel het snoeirecht genoemd. Let wel op dat u niet te veel gaat snoeien. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de boom gaat bloeden en uiteindelijk ziek wordt of doodgaat. Probeer ook altijd aan te geven bij de buren dat u enkele takken verwijdert, zodat zij op de hoogte zijn van uw snoeiwerk.

Wettelijke regels bomen in Den Bosch

Er zijn een aantal regels opgesteld voor het planten van bomen langs de erfgrens. Het is niet toegestaan om een boom op twee meter afstand van de erfgrens te planten. Is dit wel gedaan en heeft u als buurman daar last van? Dan kunt u eerst met uw buurman alles bespreken. Wil hij niet meewerken? Zorg er dan voor dat u uzelf beter laat inlichten bij de gemeente. Er zijn namelijk een aantal uitzonderingen voor deze twee meter-regel.

Meer informatie over schaduw door bomen in Den Bosch?

Heeft u het voor elkaar gekregen om uw buurman te overtuigen? Dan is het alleen nog een klus om een professionele boomrooierij te vinden. U kunt Boomrooierij van Wijk zonder zorgen inschakelen voor het verwijderen of snoeien van bomen. Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.