Over Ons

De geschiedenis van ons familiebedrijf voert ons terug tot naar halverwege de vorige eeuw. Ook toen was het van tijd tot tijd nodig om een goede bomenrooier in te zetten en die was er, namelijk Dhr. Van Wijk Sr. Het proces van een boom rooien duurde toen nog stukken langer, soms maar liefst een volle dag. Logisch ook, want er was toen nog geen sprake van de moderne apparatuur waar we vandaag de dag mee zijn uitgerust. Vroeger werd de boom bij de wortels vrij gegraven, welke vervolgens werden gehakt, waarna met vereende krachten de boom naar beneden werd gehaald. In dit proces van noeste arbeid kwamen ook de Friese paarden nog aan bod, voor het wegslepen van de stammen.

Dit mooie en arbeidsintensieve verhaal is het startsignaal geweest voor onze onderneming vandaag de dag. Eind jaren 70 werd namelijk zoon Harrie besmet met de liefhebberij voor dit vak, waarna er in 1991 definitief werd besloten om een eigen zaak te starten. Er was immers voor vele jaren ervaring en kennis in huis, dus het uitbreiden van het werkterrein begon hier. Na het overnemen van diverse materialen van een vorige werkgever en het aanschaffen van een aantal vrachtwagens, frezen en tientallen kettingzagen, werd een imperium geboren. In 2008 zijn de werkzaamheden overgedragen aan een volgende generatie, wederom van vader op zoon. Vanaf 2008 is het bedrijf verder gegaan als Boomrooierij Van Wijk & Zn.

Dankzij kennis en ervaring die drie generaties terug gaat, kunnen wij stellen dat wij uitgerust zijn met de beste werkmentaliteit en vakmanschap, zodat u voorzien wordt van het meest deskundige advies en professionele uitvoering van werkzaamheden.