Snoeihout verwerken

Na het snoeien en rooien van bomen van allerlei formaten, blijft er altijd hout over. We noemen dit ook wel snoeihout en ook dit snoeihout moet natuurlijk verwerkt worden. Wij versnipperen voor u het resterende snoeihout en takhout, waarna het door ons wordt geleverd aan biomassa centrales. Ons snippermateriaal is geschikt voor snoeihout met een doorsnede tot 40 centimeter. Heeft u onlangs een boom gerooid in uw tuin, waarbij er snoeihout vrij is gekomen die u wilt verwerken? Boomrooierij van Wijk helpt u graag verder bij het verwerken van snoeihout. Als specialist op het gebied van bomen rooien, kappen, vellen en verwijderen, zijn wij van alle markten thuis. Snoeihout kan verwerkt worden op verschillende manieren. Wij informeren en adviseren u graag over het verwerken van uw snoeihout.

Snoeihout versnipperen

Wanneer bomen zijn gerooid, blijft er vaak nog snoeiafval achter dat u kwijt wilt. Sommige mensen zorgen ervoor dat ze dit op locaties van de gemeente inleveren. Echter heeft u daarvoor weer een aanhangwagen nodig. Om het u gemakkelijk te maken, verwerken wij graag uw snoeihout. Onder snoeihout verstaan wij organisch materiaal, zoals takken, rieten, hooi en beplantingen van bomen en struiken. Het is mogelijk om uw snoeihout te versnipperen, zodat wij dit kunnen afvoeren. Snoeihout verwerkenOok is het mogelijk om snoeihout en takhout te versnipperen en dit zelf te hergebruiken als bodemdekker in uw tuin. Houtsnippers zorgen voor een andere uitstraling van uw tuin. Daarnaast kent het gebruik van houtsnippers andere voordelen:

  • Onkruid groeit minder snel
  • Verbetering van de organische bodemstructuur
  • Grote toename van de ondergrondse biologische activiteiten
  • Water verdampt minder snel in een droge periode

Snoeihout verwerken: biomassa

Wilt u graag dat uw snoeihout verwerkt en afgevoerd wordt? Dan zorgen wij ervoor dat het snoeihout wordt getransporteerd naar houtverwerkende bedrijven die het hout gebruiken voor biomassa. Door het snoeiafval kunnen bedrijven ervoor zorgen dat bio-energie wordt opgewekt, waar uiteindelijk warmte en elektriciteit door wordt geproduceerd. Op deze manier zijn we duurzaam en zorgen we ervoor dat het hout nuttig wordt gebruikt.

Snoeihout verwerken?

Wilt u graag uw snoeihout verwerken door deze te versnipperen voor uw tuin? Of wilt u liever het snoeiafval afvoeren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat het snoeihout versnipperd wordt, zodat u het kunt gebruiken in uw tuin. Uiteraard zorgen we ook voor het afvoeren van snoeiafval om het uiteindelijk te laten verwerken door houtverwerkende bedrijven.